Q4Gym staat voor Quality in de Gymnastiek. Het is een online kwaliteitsinstrument dat ontwikkeld werd door de GymnastiekFederatie Vlaanderen. De inhoud van het instrument bouwt verder op de inhoud van het IKGym-instrument (ontwikkeld door VUB en GymFed). De vorm heeft grote wijzigingen ondergaan. Het Q4Gym-instrument is interactief en permanent beschikbaar en is gelinkt met het ledenbeheer.Iloka Kapellen haalt kwaliteitslabel

 

12.06.2014 Op zaterdag 17 mei een zonnige dag werd er een meeting gehouden rond Q4GYM te Kapellen. Het voltallig bestuur ontving me in een aangenaam, huiselijk kader, waar het turnen een echt familiegebeuren is. Na vele uren vergaderen tussen de examenvoorbereiding van sommige trainers werd het duidelijk: Iloka Kapellen zal opnieuw het kwaliteitslabel halen. Zij nemen de suggesties zeker en vast mee op in hun volgend beleidsplan!

 

Bart Claessens

 

 


Wat is Q4Gym?

 

Q4Gym staat voor Quality in de Gymnastiek. Het is een online kwaliteitsinstrument dat ontwikkeld werd door de GymnastiekFederatie Vlaanderen. De inhoud van het instrument bouwt verder op de inhoud van het IKGym-instrument (ontwikkeld door VUB en GymFed). De vorm heeft grote wijzigingen ondergaan. Het Q4Gym-instrument is interactief en permanent beschikbaar en is gelinkt met het ledenbeheer.

 

Vanaf 2014 zullen regiocoaches ingezet worden om de clubs optimaal te begeleiden in het behalen van het Q4Gym-label en hen te ondersteunen in de verdere uitbouw van een kwaliteitsvolle werking.

 

Wat in 1996 begon als een ambitieus project om ‘kwaliteitssterren’ toe te kennen aan goed werkende gymnastiekclubs en deze informatie te bundelen in een gymcatalogus, is vandaag uitgegroeid tot een toonaangevend kwaliteitssysteem in de sport.

 

Het kwaliteitsproject van GymFed kan vandaag beschouwd worden als het langstlopende kwaliteitsproject in de Vlaamse

sportwereld waarmee de gymnastiekclubs op een structurele manier naar een hoger niveau getild worden. Q4Gym vormt dan ook de ruggengraat van het kwaliteitsbeleid dat door de GymnastiekFederatie gevoerd wordt.

 

 

Q4Gym-instrument